15 Eylül 2008 Pazartesi

UYKU RİTÜELLERİ!

Berk zor uyuyan, daha doğrusu zor uykuya dalan bir çocuk... Şükür; uyuyunca saatlerce kalkmıyor bir sorunu yoksa, ama dalana kadar neler yaşıyoruz bize sorun:)

GÜNDÜZ: Gündüz bir kere uyuyor Berk... Saat 13.00 ile 14.30 - 15.00 arası... Bu saati geçirirsek sapıtıyor... Saati gelince yastığını bulup teyzesinin yanına koşuyormuş '' nenni dap '' diye... Ayakta hafif hafif sallanacak, örtüsü mutlaka üzerinde olacak veee sırtı kaşınacak:P Sırt kaşıma olayı zaten kopma noktamız... Ne sert ne yumuşak kaşınacak!!! Ve arada onun talimatları doğrultusunda kaşıma bölgesi değişecek!! Tam bir keyifçi...

GECE: Uyku saatini daha tam oturtamadık ama 22.00 gibi yatırmaya çalışıyorum. Bazen aksama olabiliyor... Genelde birlikte yatağa yatıyoruz ve sarılarak uyuyoruz... Sırtına masaj yapıyorum bazen... '' Anne masac dap diyor '' canı isteyince. Mutlaka yüzüstü yatacak ve genelde sırtı kaşınacak!! Bilin bakalım sırtını kim kaşıyacak? '' BABA '' Yatağa yatar yatmaz başlıyor sırtımı kaşu demeye... Ben başlıyorum kaşımaya ama beğenmiyor beyimiz... Ve babasına sesleniyor '' BABA SIRTIMI KAŞU '' Babamız dakikalarca sırtını kaşıyor , Berk efendi kendinden geçiyor, o arada biz onu yatağına götürüyoruz ve gecenin ortalarına kadar rahatla uyuyor..

Ta ki süt krizi tutana kadar!! Gece mutlaka bir biberon süt içiyor. Peki bu sütü kim ısıtacak? '' BABA '' :) Anne de süt gelene kadar krize girmiş Berk beyimizi sakinleştirecek:) Süt gelince Berk süt içme pozisyonunu alıp, sütünü içecek ve sabaha kadar huzurla uyuyacak:)